slovensko  

   english  

   italiano  

   hrvatski  

   srpski

   home  

   print  

   sitemap  

   e-mail  

   credits
kras menu
kras, d.d.
vizitka
rukovodstvo
priznanja i nagrade
proizvodi
kraška pršuta
pršute
pancete
naresci
salame
mortadela
kuvana pršuta
slanine
šunke
proizvodi u omatu
goveđi proizvodi
program darova


Modra številka: 080 80 55

si.Brand *****

Best Buy

KUPUJEM SLOVENSKO
KRAS je podporni član kampanje KUPUJEM SLOVENSKO
kras video
Krasov pršut
Kuhan in pečen pršut Kras
Mortadela Kras
kras | recepti
Riblji file u pršutu na tikvicama

Za 4 osobe

4 filete bele ribe
4 kriške kraškog pršuta
2 kašike maslinovog ulja
4 tikvice
Maslac
Sok od limuna
So i biber
Šaka svežeg peršuna

Riblje filete oblikujemo u parčad jednake veličine i uvijemo ih u kriške kraškog pršuta. Začinimo. U tiganju ugrejemo ulje i pržimo dok ne postane hrskavo. Najpre okrenemo na gornju stranu, a zatim ih pažljivo okrenemo i pečemo na drugoj strani, približno 4 minuta (zavisno od debljine ribljeg fileta).
Tikvice grubo naribamo. Ugrejemo maslinovo ulje i malo maslaca. Dodamo naribane tikvice i sok od limuna pa sve skupa na brzinu propržimo. Začinimo solju i biberom.
Na tanjire rasporedimo pripremljene tikvice na koje stavimo hrskavo pečene riblje filete u pršutu. Pospemo naseckanim peršunom.


KRAS d.o.o.
Šepulje 31
6210 Sežana, Slovenia

Tel: +386 57 310 300
Fax: +386 57 310 327

info@kras.si